Saapuminen

Saapuminen Framille tapahtuu porrastetusti perjantaina 8.6. kello 15-19.30. Kotiinlähtö tapahtuu porrastetusti sunnuntaina 10.6. kello 14-17. Framil-viikonlopun aikatauluista on kerrottu tarkemmin aikataulu-sivulla.

Lippukunnat hoitavat kuljetuksensa joko itsenäisesti tai yhdessä muiden lippukuntien kanssa.

Saapuminen

Linja-autot saapuvat Kirjurinluotoon lippukuntien ennakkoon varaamien saapumisaikojen ja ajo-ohjeen mukaisesti. Liikenteenohjaajien antamiin ohjeistuksiin ja odotusaikaan kannattaa varautua.

Kun lippukunta saapuu Framil-majoitusalueelle, sille on osoitettu oma/omat telttapaikat majoitusalueen sisäänkäynnin luota löytyvässä majoitusaluekartassa. Lippukunta pystyttää teltan/teltat itse välittömästi saavuttuaan Framille. Majoittumisesta on kerrottu tarkemmin majoittuminen-sivulla.

Ajo-ohje

Kaikki saapuvat Kirjurinluotoon valtatie 8 suunnasta. Porin keskustan suunnasta saavuttaessa automatka katkeaa liikenteenohjauspisteelle Pormestarinpolun kohdalla, koska tämän jälkeen Kirjurinluodontie ja Kimpajuovantie muuttuvat yksisuuntaiseksi ajosuuntana VT8 -> Porin keskusta.

Saapuminen valtatietä 8 etelästä

Porissa Hanhiluodon kohdalla on FRAMIL-kyltti, joka ohjaa kääntymään oikealle Kimpajuovantielle. Tästä eteenpäin kyltit ohjaavat liikenteenohjauspisteelle.

Saapuminen valtatietä 8 pohjoisesta

Porissa Hanhiluodon kohdalla on FRAMIL-kyltti, joka ohjaa kääntymään oikealle Kalaforniantielle. Tästä eteenpäin kyltit ohjaavat ensin Kimpajuovantielle ja siitä liikenteenohjauspisteelle.

Linja-autojen purku bussikehällä

Saavuttaessa Framil-alueelle tapahtuman liikenteenohjaus alkaa Kimpajuovantieltä henkilöautoparkin kohdalta, josta on noin 700 metrin kävelymatka tapahtumatoimistolle.

Linja-autot jatkavat Kimpajuovantietä majoitusalueen viereen bussikehälle, jossa tapahtuu linja-autojen purku porrastetusti.

Saapuminen jalan

Myös kävellen esimerkiksi linja-autoasemalta Framille saapuvat ovat tervetulleita tapahtuma-alueelle kello 15 alkaen. Osallistujien toivotaan saapuvan kello 19 mennessä. Ohjelmaa on tarjolla kello 16 alkaen.

Keskustan suunnasta Framille saapuminen onnistuu kävellen Taavisillan tai Raumansillan kevytväylää pitkin. Framil-keskuskentällä kävellen tapahtuma-alueelle saapuvat ilmoittautuvat infoon eli hotspot-toimistoon.

Poistuminen

Linja-autot noutavat osallistujat jälleen Framil-majoitusalueen vierestä bussikehältä.

Kun lippukunta poistuu Framilta, sen tulee pakata puolijoukkuetelttansa ja laittaa teltta sekä teltan oheistarvikkeet siistiin pinoon telttapaikalleen. Teltan pakkaamisen jälkeen teltta-alue tulee siivota. Lippukunta siivoaa kaikki roskat omalta alueeltaan ja toimittaa ne niille varattuihin jäteastioihin.

Linja-autot saapuvat sunnuntaina ensin Porin Karhuhallille osoitteeseen Urheilutie 1 (28500 Pori), josta ne ohjataan Kirjurinluodolle. Linja-autojen on oltava Karhuhallin parkkipaikalla puoli tuntia ennen lippukunnalle varattua lähtöaikaa.

Linja-autot ajavat Kirjurinluotoon ohjatusti valtatie 8 suunnasta 10 auton ryppäissä ennakkoon varatun lähtöajan mukaisesti. Linja-autot lastataan bussikehällä liikenteenohjaajien johdolla. Huolehtikaa majoitusvahdeilta lupa poistumiseen ja siirtykää bussikehälle viimeistään 20 minuuttia ennen lähtöaikaanne. Linja-auto voi lähteä bussikehältä vain liikenteenohjaajan luvalla.

Kirjurinluodolta voi poistua ajoneuvolla ainoastaan Kimpajuovantietä/Kirjurinluodontietä etelään kohti Porin keskustaa. Omalla autolla matkaavat voivat ajaa pois parkkialueelta vasta, kun ovat saaneet luvan majoitusvahdeilta. Liikenteenohjauspaikalla tarkistetaan autokunnan poistumislupa.

Framil-LINJURI-varausjärjestelmä

Jokainen Framille saapuva ja jokainen Framilta poistuva bussikunta varaa ajoissa etukäteen itse bussilleen haluamansa saapumisajan ja haluamansa poistumisajan Framil-LINJURI-varausjärjestelmästä. Varaus on bussikohtainen​ eli jokainen bussi varataan erikseen. Sekä saapuminen että poistuminen varataan erikseen.

Varaamisesta huolehtii jokaisen bussikunnan matkanjohtaja. Tarkemmat ohjeet saapumis- ja poistumisaikojen varaamiseen löytyvät lippukuntaoppaan kohdasta seitsemän.