Ruokailu

Perjantain iltapala syödään liukuvasti ilman ruokailuvuoroja. Iltapalalle voi siirtyä lippukunnittain, kun majoittuminen telttakentälle on valmis.

Muut ruokailut, aamupalat ja iltapalat (lauantaina ja sunnuntaiaamuna) syödään kolmessa (3) puolen tunnin ruokailuvuorossa (3 * 30 min). Jako ruokailuvuoroihin noudattaa samaa A-B-C-jakoa kuin lauantain ohjelmatkin. (Tämä ohjelman A-B-C-jako ilmoitetaan erikseen.)

Sunnuntain lounaalla hämäläiset​ menevät ensimmäiseen ruokailuvuoroon, koska heidän bussinsa lähtevät ensimmäisen bussitunnin (Häme klo 14–15) aikana. Muut menevät toiseen ja kolmanteen ruokailuvuoroon.

Muistettavaa ruokailuissa

Ruokailuun mennään aina käsien pesun kautta. Käsidesiä saat ruokalinjaston alusta, hiero se hyvin käsiisi. Linjastoja on useita, kaikista saa samaa ruokaa. Erityisruokavaliota noudattaville on oma merkitty linjastonsa.

Käytämme tapahtumassa kotimaisia kertakäyttöastioita, joten omia astioita et tarvitse. Ruoka annostellaan valmiiksi, älä ota itse mitään. Juoma löytyy juomapisteeltä linjastojen jälkeen. Syö reippaasti ja hae lisää, jos haluat.

Vie lopuksi kertakäyttöastiat niille tarkoitetulle kierrätyslavalle. Astioiden tiskausta ei tapahtumassa tarvita. Käytetyt astiat kuljetetaan edelleen Porin kaupungin ympäristöhuollon kierrätykseen. Tapahtumassa tarjottava ruoka valmistetaan Porin kaupungin Cygnaeus-ruokapalvelukeskuksessa.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita (ERVI) ei noudeta peruslinjastolta, vaan ERVI-merkityltä ERVI-osastolta. Kuksa-ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetut erityisruokavaliot saa ERVI-osastolta omalla nimellä. Lähijohtajien on syytä huolehtia, että varsinkin nuorimmat osaavat noutaa oman erityisruokavalionsa mukaisen ruuan (ja tietävät oman nimensä ja lippukuntansa).

Kaikki Framil-ruoka on laktoositonta,​ joten laktoosittomuuden vuoksi ei mennä ruokailun ERVI-osastolle. Kasvisruokaa puolestaan saa vain ERVI-osastolta.