Ensiapu ja turvallisuus

Tapahtumassa päivystää ensiapu, jossa hoidetaan pienet tapaturmat. Lääkintä sijaitsee majoitusalueen lähettyvillä Johtoteltassa. Tarvittaessa leiriläinen ohjataan Satakunnan keskussairaalan päivystykseen, jos tilanne niin vaatii. Suuremmissa tapaturmissa soitetaan normaalin ohjeistuksen mukaan 112, aivan kuten arjessakin. Jos soitat 112, soita tämän jälkeen myös lääkinnälle.

Otathan mukaan oman ensiapulaukun ja omat peruslääkkeet sairauksien hoitoon. Lääkintään voi tuoda jääkaappisäilytystä tarvitsevat lääkkeet tapahtuman ajaksi selkeästi nimikoituna. Sairauden lääkitys on osattava hoitaa itsenäisesti tai lähijohtajan avulla, neuvoa ja apua voi kysyä lääkinnästä. Lääkinnän saa kiinni numerosta 044 920 7482 ja tunnistaa punaisista liiveistä.

Framil-lippukunnan ensiapu

Lippukunnan varusteisiin kuuluu kattava ensiapulaukku pienempiin haavereihin. Varsinkin sidetarpeet ja kylmäpussit ovat kovassa huudossa tapahtumassa. Lippukunnan ensiapulaukussa ei saa olla lääkkeitä.

Hygienia Framilla

Jokaisella pitää olla mukana omat hygieniavälineet. Tapahtumassa tulee pitää huolta hyvästä käsihygieniasta ja käyttää käsidesiä ennen ruokailua ja aina bajamajan jälkeen.

Tapahtuman kenttäkäymälöiksi tuodaan bajamajoja. Käsienpesuun on mahdollisuus bajamajojen yhteydessä. Hammaspesuun on saatavilla vettä telttakentän juomavesihanojen yhteydessä. Puistoalueen hanoista ei saa juoda.

Mahdollisten rankkasateiden lisäksi rajallinen määrä suihkuja sijaitsee maauimalassa (vain samoajien, vaeltajien ja aikuisten sekä Yhteiseen Partioon -ohjelman yhteydessä) sekä Lyseossa ja Kaarisillan koulussa rajattuina ajanjaksoina, jotka ilmoitetaan Framil-toimiston yleisellä ilmoitustaululla.

Turvallisuus

Framil-turva huolehtii aluevalvonnasta, liikenteenohjauksesta sekä takaa turvalliset siirtymät ohjelmapisteisiin ja yhteisiin ohjelmiin. Turvaan kuuluvat henkilöt tunnistat kirkkaan värisistä heijastinliiveistä. Turvaan voit olla yhteydessä mistä hyvänsä mieltä askarruttavasta asiasta – autamme parhaamme mukaan. Saat yhteyden Turvaan menemällä tapahtumaportille, käymällä toimistoteltassa olevassa johtokeskuksessa tai soittamalla Turvan päivystysnumeroon: 0449459083.

Lippukunnan varustelistassa on mainittu sammutusvesiämpäri lippukunnan jokaista telttaa kohden. Sammutusvesiämpäri tulee täyttää alueelta löytyvistä sammutusvesitynnyreistä ja sijoittaa teltan oviaukon viereen. (Tynnyrien sijainti näkyy majoitusaluekartassa sekä selkeällä ja näkyvällä merkillä maastossa.) Sammutusvesitynnyrien vieressä on myös sammutin ja sammutuspeite, joita tulee käyttää hätätilanteessa tai sellaisen uhatessa.

Jos havaitset majoitusalueella tulipalon, velvollisuutesi on varoittaa siitä kaikkia huutamalla ja ohjata ihmisiä kohti kokoontumisaluetta. Lisäksi majoitusaluevahteja tulee informoida vaaratilanteista, myös muista kuin tulipaloista.

Yleisestä vaarasta varoitetaan kovaäänisillä varoitussignaaleilla. Jos kuulet tämän varoitusäänen, suuntaa välittömästi kohti kokoontumisaluetta. Majoitusalueella vältetään juoksemista telttanarujen ja -kiilojen takia. Kaatuminen niihin aiheuttaa turhia kolhuja ja vaaratilanteita.

Onnettomuustilanne

Henkeä uhkaavissa hätätilanteissa ja muissa vakavammissa loukkaantumis- tai sairaskohtaustapauksissa hälytetään aina ensin apua yleisestä hätänumerosta 112. Soita mieluiten käyttämällä 112 Suomi – mobiilisovellusta. Ilmoita tämän jälkeen tilanteesta välittömästi Framil Turvalle.

Muista myös:

  • Framil-osallistujan tunnisteena toimii ranneke. Pidäthän ranneketta koko tapahtuman ajan. Ranneke takaa sinulle pääsyn majoitusalueelle sekä ohjelmapisteisiin.
  • Kaikenlainen tulenteko on tapahtumassa kielletty. Ethän siis pakkaa mukaan tulitikkuja tai sytyttimiä.
  • Majoitusalueella kaikenlainen tulenteko on kielletty! Lippukunta ei siis saa tuoda telttaan tai majoitusalueelle minkäänlaisia keittimiä, grillejä tai polttonesteellä toimivia myrskylyhtyjä.
  • Puukkoja, vain partiokäyttöön soveltuvia, kuljetetaan mukana ainoastaan ohjelman niin edellyttäessä.
  • Tupakointi tapahtuu ainoastaan tupakointipaikoilla majoitusalueen ulkopuolella. Tapahtumassa noudatetaan tupakkalakia.
  • Kirjurinluoto on Porin kaupungin keskuspuisto, ja siellä liikkuu tapahtumaviikonloppuna paljon muitakin kuin partiolaisia. Lisäksi ohjelmapisteiden ja majoitusalueen lähistöllä on paikallisliikennettä.
  • Kokemäenjoki on voimakkaasti virtaava, joten rannan läheisyydessä tulee noudattaa äärimmäistä varovaisuutta.
  • Alkoholin ja muiden huumaavien aineiden tuominen tapahtumaan, niiden hallussapito ja nauttiminen on kielletty.
  • Tapahtumassa on lemmikkieläinkielto, opaskoirat ovat sallittuja.
  • Turvallisuus on yhteistyötä – ole osa tiimiä ja kerro johtajallesi ja majoitusaluevahdeille, jos havaitset turvallisuuspuutteen.

Tapahtumatoimisto

HotSpot eli tapahtumatoimisto palvelee osallistujia Framil-tapahtuman ajan. HotSpot sijaitsee tapahtuma-alueen keskellä Johtoteltassa. HotSpotissa on aina ajantasaisin tieto tapahtuman aikatauluista ja tapahtumapaikoista. Tapahtumatoimistoon voi ilmoittaa myös kadonneista tavaroista ja löytötavaroista.

Toimiston aukiolo

HotSpot on avoinna pe klo 13.00–24.00, la klo 7.00–24.00 ja su klo 7.00 alkaen tapahtuman loppuun asti.

Päivystyspuhelin

HotSpotin päivystyspuhelin palvelee koko tapahtuman ajan vuorokauden ympäri numerossa ​044 945 9195.