Tekijöille

Tekijän opas

Tekijöille suunnattu tekijän opas on julkaistu toukokuussa sähköisessä muodossa.

Avoimet pestit

Framil 2018 -tapahtumaan haetaan tekijöitä. Pestejä on avoinna niin logistiikan, talouden, ohjelman ja viestinnän tiimeissä.

Avoimia pestejä haetaan hakulomakkeellaLounais-Suomen Partiopiirin linjauksen mukaisesti myös tapahtuman tekijät maksavat osallistumismaksun. Maksamalla osallistumismaksun tuet lasten ja nuorten osallistumista tapahtumaan.

Kumppanuuden avoimet pestit

Globaalikasvatus – tekijä

 • Osallistuu tapahtuman rauhan- ja globaalikasvatuksen ohjelman toteuttamiseen.
 • Toteuttaa toimintapisteiden sisältöä perjantaina ja sunnuntaina
 • Auttaa toimintapisteiden käytännön järjestelyissä
 • Auttaa dokumentti-illan käytännön järjestelyissä
 • Auttaa paneelikeskustelun käytännön järjestelyissä
 • Ylläpitää MoP-ständiä

Yhteistyötori – tekijä

 • Auttaa yhteistyötorin käytännön järjestelyissä tapahtuman aikana

Logistiikan avoimet pestit

Turva – ryhmänjohtaja

 • Vastaa oman ryhmänsä johtamisesta ja toiminnasta.
 • Johdettavan ryhmän koko on noin 5-10 turvan tekijää.
 • Vastaa ryhmän ja johtokeskuksen välisestä informaation kulusta työvuoron aikana.
 • Jakaa ryhmän sisäiset tehtävät työvuoron aikana. Ryhmien tehtäviä ovat muiden muassa liikenteenohjaus, yleinen järjestyksenvalvonta, kulunvalvonta ja siirtymisistä huolehtiminen sekä koulumajoituksen valvonta.
 • Ylläpitää hyvää järjestystä ja puuttuu riskitekijöihin ennakoivasti positiivisella asenteella.
 • Toimii tiiviissä yhteistyössä ensiapu- ja majoitustiimin sekä henkilölogistiikan kanssa.
 • On omalla toiminnallaan esimerkillinen, sosiaalinen ja ystävällinen tapahtuman turvallisuudesta vastaava henkilö, joka on aina valmiina auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa.
 • Takaa osallistujille sujuvan ja turvallisen suurtapahtumakokemuksen.
 • On vähintään 18-vuotias ja omaa voimassaolevan järjestyksenvalvojakortin. Ryhmänjohtajalla on mahdollisuus maksuttomaan jv-koulutukseen ennen tapahtumaa.

Turva – tekijä

 • On osa turvallisuudesta vastaavaa pienryhmää, jota johtaa ryhmänjohtaja.
 • Ryhmän koko on noin 5-10 tekijää.
 • Ottaa vastaan ryhmänjohtajan jakamat, ryhmän sisäiset tehtävät työvuoron aikana.
 • Ryhmien tehtäviä ovat muiden muassa liikenteenohjaus, yleinen järjestyksenvalvonta, kulunvalvonta ja siirtymistä huolehtiminen sekä koulumajoituksen valvonta.
 • Ylläpitää hyvää järjestystä ja puuttuu riskitekijöihin ennakoivasti positiivisella asenteella.
 • Toimii tiiviissä yhteistyössä ensiapu- ja majoitustiimin sekä henkilölogistiikan kanssa.
 • On omalla toiminnallaan esimerkillinen, sosiaalinen ja ystävällinen tapahtuman turvallisuudesta vastaava henkilö, joka on aina valmiina auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa.
 • Takaa osallistujille sujuvan ja turvallisen suurtapahtumakokemuksen.
 • On samoajaikäinen tai sitä vanhempi.

Varastokymppi

Tapahtumaa varten perustetaan väliaikainen varasto ennen tapahtumaa, ja tapahtuman aikana varastoidaan enemmän tavaraa. Tapahtumaan jälkeen varastot pyritään tyhjentämään mahdollisimman nopeasti. Varastossa käytetään lähinnä ohjelmapisteiden sekä tekniikan materiaalien kanssa.

Tehtävässä olet vastuussa tavaran varastoinnista ja varastotoimista tapahtuman aikana, tapahtumaa ennen ja tapahtuman jälkeen. Sinulla on myös halutessasi rooli tavarankuljetustekijöiden ohjaamisessa.

Pesti edellyttää toimia ennen ja jälkeen itse tapahtuman. Eduksi on, jos pestattu asuu Porissa tai Porin lähistöllä. Eduksi on myös kyky ja lupa käyttää kuorma-autoa, pakettiautoa (B-kortti) ja/tai traktoria, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Tavarankuljetustekijä

Toimit Framilin logistiikassa tavarankuljetuksien tekijänä mahdollistaen muun muassa ohjelmien toteuttamisen, kun tarvittavat materiaalit ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Tapahtuman aikana tavarankuljetustekijän hommat painottuvat kirjurinluotoon ja lähialueisiin, mutta joiltain pestatuilta toivomme toimia jo ennen ja jälkeen tapahtuman. Toimimme tiiminä ja teemme yhteistyötä tavarantarvitsijoiden kanssa.

Pestissä eduksi on kyky ja lupa käyttää kuorma-autoa, pakettiautoa (B-kortti) ja/tai traktoria, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tukena on tarvarankuljetusmestari sekä muu logistiikan tiimi.

Tekniikka – sähkömikko

Sähkömikko on mukana Framilin sähköverkoston rakennuttamisessa, purkamisessa, ylläpitämisessa. Lisäksi sähkömikko valvoo sähkön käytön turvallisuutta.

Tekniikka – vesimikko

Vesimikko on mukana Framilin vesiverkoston rakentamisessa, huoltamisessa ja purkamisessa.

Tekniikka – raksamikko

Raksamikko on mukana Framilin rakentamisessa. Osa rakenteista on alueella jo valmiina, mutta jonkun verran on rakennettava ennen tapahtuman alkua.

Rakennus- ja purkuleiri

Ilmoittaudu rakennus- ja/tai purkuleirille suoraan tekniikkamestari Lauri Takalalle, lauri.takala@partio.fi. Rakennusleiri on ke 6.6. – pe 8.6.2018. Majoitus myös raksalla tapahtuu SA-20 teltoissa. Purkuleiri päättyy sunnuntai-iltana.

Ruoanjakelu – trahteerausvastaava (3 henkeä)

Trahteerausvastaava suunnittelee, valmistelee ja johtaa kahvin, mehun, veden, ruuan ja ervi-ruuan jakamisen Framil-tapahtuman keskuskentän Ruokala-teltassa. (Porin kaupunki tuo valmiin ruuan paikalle, vie jakelutähteet pois sekä tiskaa kaikki jakeluastiat ja -tarvikkeet.)

Ruoanjakelu – trahtööri (30 henkeä)

Trahtööri tekee ruuanjakelua ja ruuanjakelun huoltoa Framil-tapahtuman ruokailuissa. Ei ruoanvalmistusta tapahtumassa eikä valmistelua ennen tapahtumaa.

Ruoanjakajaksi voi ilmoittautua verkossa myös vain kerraksi tai pariksi. Yksi ruoanjakokeikka kestää noin 90 minuuttia. Lisätietoja antaa muonitusmestari sähköpostilla (tiina.lahtinen2013@gmail.com).

Ohjelman avoimet pestit

Ohjelman maa-, meri- ja ilmatekijä

 • Tekee ja toteuttaa ennaltasuunniteltua ohjelmaa Framilla
 • Saatavana pestejä koko viikonlopuksi tai muutaman tunnin pestejä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina
 • Viestinnän avoimet pestit

Viestinnän avoimet pestit

Valokuvaaja/videokuvaaja

 • Valokuvaaminen ja/tai videokuvaaminen Framil-tapahtumassa 8.–10.6.2018
 • Materiaalien jälkikäsittely 30.6. mennessä
 • Mahdollinen itsenäinen valmistelutyö

Talouden avoimet pestit

Lokkilavan roudari (5 tekijää)

 • Kohderyhmä: roudarin tehtävistä kiinnostuneet vaeltajat ja aikuiset
 • Aikaisemmasta kokemuksesta on hyötyä, mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita tiimiin
 • Roudarit tekevät yhteistyötä lavatekniikan toimittajien ja esiintyjän kanssa sekä huolehtivat myös backstage-toiminnoista

Talouden tekniikan tekijä (6 tekijää)

 • Kohderyhmä: rakentamisesta, asentamisesta ja ylläpitotehtävistä kiinnostuneet vaeltajat ja aikuiset pääasiassa toimiston, EA-päivystyksen ja johtokeskuksen teltalle ja sen ympäristön erilaisiin työtehtäviin
 • Aikaisemmasta kokemuksesta on hyötyä, mutta myös vasta-alkajat ovat tervetulleita tiimiin
 • Toiminta-alueen rakentaminen, kalustaminen ja sähköistäminen sekä jatkuvan huoltovarmuuden ylläpitäminen
 • Tiivis yhteistyö tapahtuman tekniikan kanssa, joka vastaa alueen muista teknisistä toiminnoista

Pestissä toimiminen

Työskentelet pestissäsi pestiesimiehesi kanssa sovittuina aikoina ja sovitulla tavalla. Muistathan olla ajoissa paikalla ja valmistautunut tehtävääsi – hymyä ja iloista mieltä unohtamatta!

Muista huolehtia omasta jaksamisestasi: työvuorojen ulkopuolella muista levätä, tavata ystäviä ja nauttia. Jos sinulle tulee pulmia oman pestiesimiehesi kanssa, voit olla yhteydessä oman vastuualueesi päällikköön tai HR:ään.

Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen kaikille yli 18-vuotiaille partiojohtajille sekä ryhmänvetäjille iästä riippumatta. Lisätietoja koulutuksesta tekijän oppaassa.

Pesteihin lupautuneiden kesätyötakuusta kerrotaan ilmoittautuminen-sivulla.

Saapuminen

Tekijöiden saapuminen Kirjurinluotoon tapahtuu perjantaina yleisten saapumisohjeiden mukaisesti valtatie 8 suunnasta Kimpajuovantietä pitkin Porin keskustan suuntaan. Framil-liikenteenohjaajat opastavat Framil-tekijöiden autot tekijäparkkiin.

Tekijäparkin tilat ovat hyvin rajalliset, joten suosikaa kimppakyytejä. Jos et tarvitse autoa tapahtuman aikana, voit jättää sen myös tapahtuman yleiselle parkkialueelle Kimpajuovantielle. Ilmoita saapuessasi liikenteenohjaajalle, että olet tapahtuman tekijä, niin saat oikeat ajo-ohjeet.

Framilla saa ajaa autolla suuntaan jos toiseen aina perjantaihin 8.6.2018 klo 12 asti. Tämän jälkeen kaikki autot siirretään pysäköintipaikalle. Jos kuitenkin tarvitset autoa tapahtuman aikana, käy hakemassa itsellesi ajolupa Johtokeskuksesta.

Kun saavut tapahtumaan, käy ilmoittautumassa tapahtumatoimiston yhteydessä olevassa HR-toimistossa. Ilmoittautuessasi saat ohjeet siitä, kuka ottaa sinut vastaan omaan pestiisi. Samalla saat myös tekijätunnisteen.

Työvuorot

Pestiesimiehesi tekee sinulle tapahtuman aikaiset työvuorot, joissa sinun tulee olla sovittuna aikana. Omien työvuorojen ulkopuolella saat vapaasti osallistua ohjelmaan.

Ruokailut tapahtuvat Kirjurinluodolla ohjelmassa esitettyinä kellonaikoina. Pestiesimiehet huomioivat ruokailut työvuoroissa.

Majoittuminen

Tapahtumassa majoitutaan SA-20-teltoissa. Pystytyksessä, purkamisessa ja siivoamisessa toimii kohtelias ja tehokas itsepalvelu. Ensisijaisesti majoittuminen järjestetään oman leirilippukunnan kanssa. Jos tulet ilman lippukuntaa, ilmoitathan majoitustarpeesi majoitusmestari Sakari Warrolle.

Lapsiparkki

Lapsiparkki on tarkoitettu tekijöiden 3–6-vuotiaille lapsille lauantaina 9.6. ohjelman ajaksi. Lapsiparkki on auki koko ohjelman ajan: aukeaa 30 minuuttia ennen ohjelman alkua ja suljetaan 30 minuuttia ohjelman päättymisen jälkeen.

Lapsiparkki toimii Porin MLL:n perhekahvilan tiloissa (Antinkatu 8) aivan Porin keskustassa ja noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Kirjurinluodolta. Lapsiparkkiin on ennakkoilmoittautuminen ennen tapahtumaa. Jos lapsesi tarvitsee hoitoa sinä aikana, kun olet omassa pestissäsi, ota yhteyttä Minna “Timi” Toveriin (minnatoveri@hotmail.com).

Pestitodistus

Tapahtuman jälkeen jokainen pestissä ollut tekijä saa itselleen pestitodistuksen. Pestitodistuksessa on lyhyt kuvaus pestin sisällöstä, kestosta ja tarvittavasta osaamisesta. Paperinen pestitodistus lähetetään kaikille tekijöille tapahtuman jälkeen.