Info

Aikataulu

Framil 2018 -tapahtuma järjestetään Porin Kirjurinluodolla 8.–10.6.2018. Lippukunnat hoitavat kuljetuksensa joko itsenäisesti tai yhdessä muiden lippukuntien kanssa.

Tarkka saapumis- ja poistumisaikataulu ilmoitetaan lippukuntien yhteyshenkilöille, kun ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Alustava aikataulu on seuraava:

  • Saapuminen on perjantaina 8.6. kello 15–19 välillä.
  • Poistuminen on sunnuntaina 10.6. kello 14–17 välillä.

Framil rakennetaan yhdessä, joten samoajaikäisten ja sitä vanhempien kannattaa varata rakentamiseen ja purkamiseen pari päivää ennen ja jälkeen tapahtuman.

 

Ohjelma

Framilla kaikki osallistujat kokevat partio-ohjelmaa maalla, merellä ja ilmassa. Viikonlopun aikana osallistutaan kolmeen ohjelmaslottiin.

Maaohjelmassa on luvassa ainakin savusukellusta Kirjurinluodolla ja Amazing Race Suomen parhaaksi kauppakeskukseksi valitun Puuvillan ympäristössä. Meriohjelmassa päästään rosvoilemaan ja merimerkkiretkelle. Hurjapäisimmät rakastuvat ilmaohjelmaan: miltä kuulostaa esimerkiksi kisailu itse rakennetulla lennokilla tai suuri lento-onnettomuusharjoitus?

Perjantai-illaksi on luvassa yhteistä tekemistä lippukunnittain. Jokainen lippukunta saa valita useammasta ohjelmasta itselleen tekemistä. Vaihtoehdoista kysellään lippukunnilta tarkemmin, kun osallistujamäärä on selvillä.

Samoajat pääsevät halutessaan vierailemaan HuHun päättäjäisissä perjantaina. Kaikille ikäkausille on omaa iltaohjelmaa lauantaina. Sunnuntaina Poriin pystytetään kaikille avoin Yhteistyötori. Päätöspäivä huipentuu huikean esiintyjän tähdittämään juhlaan, joka päättää samalla Lounais-Suomen Partiopiirin Yhteiseen partioon -hankkeen.

Viikonlopun ohjelmassa on huomioitu partion ikäkausien eli 7–22-vuotiaiden lisäksi myös aikuiset, perhepartiolaiset ja erityistä tukea tarvitsevat sisupartiolaiset. Lisäksi Framilla tehdään yhteistyötä muiden nuoriso- ja vapaaehtoisjärjestöjen kanssa (lue lisää Yhteistyössä-sivulta). Tapahtuman pääteemat avoimuus ja rauhankasvatus ovat läsnä ohjelmassa läpi viikonlopun.

Lisää yksityiskohtia ohjelmasta paljastetaan kevään mittaan somessa!

Leirituotteet

Framil 2018 -tuotteet tulevat myyntiin vielä kevään aikana. Niistä kerrotaan lisää myös tapahtumaan ilmoittautuneille lähetettävissä osallistujakirjeissä.

 

Teemat ja suojelija

Framilla kantavia teemoja ovat yhdenvertaisuus, rauhankasvatus, omiin unelmiin uskominen sekä maalla–vedessä–ilmassa-ohjelmakombo. Rauhankasvatus näkyy esimerkiksi avoimissa rauha-aiheisissa paneeleissa, joita järjestetään ennen tapahtumaa ja sen aikana.

Tapahtuman suojelija on porilainen paralympiaurheilija Leo-Pekka Tähti. Suomeen yli 20 miesten pyörätuolikelauksen arvokisamitalia tuoneen Tähden tervehdys Framil-osallistujille kuullaan sunnuntain päätösjuhlassa.

 

Majoittuminen

Framilla majoitutaan puolijoukkueteltoissa. Valmiita telttapaikkoja löytyy 5 000 osallistujalle. Lippukunnilta tiedustellaan alkuvuodesta, minkä lippukunnan jäsenten lähellä he toivovat majoittuvansa Framilla.

Sisupartiolaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville järjestyy tarvittaessa koulumajoitus.  Koulumajoituksen voi varata ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja on tulevassa ilmoittautumisohjeessa.

Mitä mukaan?

Yksi Framil-tavoitteista on olla tapahtuma, johon lippukuntien on helppo osallistua.

Lippukuntien ei tarvitse tuoda tapahtumaan esimerkiksi omia telttoja tai muita tarvikkeita. Tärkeintä on tuoda osallistujat ja nauttia toteutuksesta.

 

Johtajaresurssit

Jokaisella ikäkaudella (vaeltajat poislukien) tulee olla oma täysi-ikäinen lähijohtaja jokaista alkavaa kymmentä osallistujaa kohden. Lippukunnat voivat halutessaan tehdä yhteistyötä naapurilippukuntien kanssa lähijohtajaresursseja kartoittaessaan.

Framil-yhteyshenkilö

Muistakaa merkitä Kuksaan lippukuntanne oma Framil-yhteyshenkilö. Näin ette jää paitsi uusimmista Framil-uutista ja tärkeistä infoista!

Ohjelmaa johtajille

Tavoitteenamme on, että jokainen johtaja saa tapahtumasta jotakin sekä itselleen että kotiinviemisiksi lippukuntaansa. Siksi Framilla aikuisille tarjotaan mahdollisuuksia osallistua tapahtumaan muutenkin kuin mahdollistajina. Lisätietoja aikuisten ohjelmasta on luvassa alkuvuonna.

 

Tapahtuman hinta

Osallistumismaksu Framille on enintään 65 e / osallistuja. Erillistä päivämaksua tai päiväosallistumisen mahdollisuutta ei ole.

Hinta pitää sisällään ohjelman, majoituksen ja ruokailut. Matkakustannukset eivät sisälly hintaan, vaan lippukunnat huolehtivat itse kuljetuksistaan.

Tarkka hinta selviää, kun osallistujamäärä on selvillä. Osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautuneilta huhtikuussa 2018. Lippukunnat eivät osallistu jäsentensä maksujen keräämiseen, vaan Framil hoitaa laskutuksen suoraan osallistujilta.

Jos lippukunta haluaa tukea omia jäseniään maksuissa, se onnistuu esimerkiksi

  • maksamalla tukisumman avustuksena jokaiselle ilmoittautuneelle tai
  • myöntämällä lippukunnan omia stipendejä.

Samoajille ja vaeltajille järjestetään samalla viikolla HuHu-leiri Kullaalla. HuHun osallistujat pääsevät Framille 55 euron hintaan, jolloin HuHu + Framil -osallistumismaksu on 140 euroa.

Kaikki kaupunkilaiset ja muu yleisö voivat osallistua vapaasti sunnuntaina pystytettävälle Yhteistyötorille Porin keskustassa.

 

Ilmoittautuminen

Framil 2018 -tapahtumaan ilmoittaudutaan Kuksa-jäsenrekisterissä 29.1.–28.3.2018. Ilmoittautumislomake on tuolloin auki sekä partiolaisille (kirjautuminen) että ei-partiolaisille.

Alle 18-vuotiaiden partiolaisten ilmoittautumisen hoitavat huoltajat, jotka saavat Kuksa-tunnukset omasta lippukunnastaan. Täysi-ikäiset partiolaiset ilmoittautuvat omilla PartioID-tunnuksillaan.

Ei-vielä-partiolaiset ja perheleirille tulevat lapset ilmoittautuvat myös Kuksassa erillisen ilmoittautumislinkin kautta.

Ei-partiolaisille on lisäksi varattu 100 osallistujan jälki-ilmoittautumiskiintiö huhtikuulle. Partiolaisilla ei ole mahdollisuutta jälki-ilmoittautumiseen.

Tarkat ilmoittautumisohjeet  ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen julkaistaan tällä sivulla viikolla 4. Suora linkki ilmoittautumisohjeeseen lähetetään samalla viikolla sähköpostilla lippukuntien Framil-yhteyshenkilöille.

Lippukuntien kannattaa varmistaa viimeistään nyt, että jokaisen alaikäisen partiolaisen huoltajan tiedot on merkitty oikein Kuksaan. Huoltajille suunnattu käyttöohje löytyy täältä.

Ilmoittautumisen ehdot

Framil 2018 -ilmoittautumisen voi perua veloituksetta 28.3. saakka. Tämän jälkeen tapahtumamaksua ei enää palauteta, mutta estynyt voi etsiä tilalleen toisen osallistujan.

Peruutuksista ja osallistujavaihdoksista on ilmoitettava pikimmiten oman lippukunnan johtajistolle ja Framil 2018 -tapahtuman projektikoordinaattori Annika Öhmanille (annika.ohman@partio.fi).

Poikkeustilanteet

Poikkeuksen ilmoittautumisehtoihin tekee partiolaista tai lähiomaista kohdannut sairaus tai tapaturma. Silloin osallistumismaksun voi periä partiovakuutuksen kautta suoraan omasta vakuutusyhtiöstä vielä 28.3. jälkeenkin. Osallistumismaksun perintä edellyttää lääkärintodistusta.

Huomioithan, että osallistumismaksun palautusta voivat hakea ainoastaan Suomen Partiolaisten jäsenmaksun vuodelle 2018 maksaneet. Partiovakuutuksesta voi lukea lisää täältä.

Kesätyötakuu

Samoajat ja sitä vanhemmat partiolaiset, joilla on pesti tapahtumassa, voivat perua ilmoittautumisensa maksutta 15.5. mennessä, jos saavat tapahtuman ajaksi kesätöitä tai työnantaja ei myönnä vapaata.

Esteestä ilmoittaminen onnistuu täyttämällä verkkosivuilta löytyvä lomake ja pyytämällä siihen tulevan työnantajan allekirjoitus. Täytetty lomake toimitetaan paperisena osoitteeseen: Framil-tapahtuma / Annika Öhman, Lounais-Suomen Partiopiiri, Itsenäisyydenkatu 44, 28130 Pori.

Muistathan ilmoittaa kesätyötakuun käytöstä mahdollisimman pian myös Framil-pestiesimiehellesi ja oman lippukuntasi yhteyshenkilölle.

 

Lähtolaskenta

Koko lippukunta pääsee osaksi Framil-tunnelmaa jo kevään aikana. Sudenpennuille on suunniteltu Framil-jälki ja seikkailijoille Framil-taitomerkki. Tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset pääsevät tekemään omia ennakkotehtäviään.

Sekä merkkien suoritusohjeet että ennakkotehtävät on koottu erillisiin ohjevihkoihin, jotka voi ladata tapahtuman kotisivuilta. Muistathan, että merkkejä ja ennakkotehtäviä voi suorittaa, vaikka ei itse pääsisikään mukaan Framille!

Lisätietoja luvassa

Verkkosivuille päivitetään lisätietoja esimerkiksi aikataulusta, tapahtuma-alueen kartasta ja muista yksityiskohdista pitkin kevättä. Muista hyödyntää www.framil2018.fi-sivuston lisäksi myös uutiskirjeitä sekä Framil 2018 -some-kanavia.

Lippukuntiin toimitetaan ajankohtaisia Framil-uutisia noin kerran kuukaudessa. Osallistujan oppaat lähetetään ilmoittautuneille toukokuun alussa.