Framil selkeästi

Huomaathan, että tämän sivun tiedot koskevat ei-partiolaisia. Partiolaisia koskevat tiedot löytyvät info-sivulta ja viikonlopun kulku -sivulta.

Framil lyhyesti

 • Suuri tapahtuma
 • Porissa 8.–10.6.2018
 • Kaikki voivat osallistua
 • Kivaa tekemistä 7–22-vuotiaille
 • Hinta 20–65 €/henkilö
 • Ilmoittautuminen Framille on päättynyt 30.4.2018

Tervetuloa Framille!

Framil järjestetään 8.–10.6.2018 Porissa. Tapahtuman järjestää Lounais-Suomen Partiopiiri. Tapahtumaa tukee Porin kaupunki. Framil on tarkoitettu 7–22-vuotiaille.

Mukaan saavat tulla muutkin kuin partiolaiset. Framil on helppo tapa tutustua partioon.

Enemmän tietoa partiosta ja Framil-tapahtumasta löydät netistä www.partio.fi ja www.framil2018.fi. Framil löytyy myös somesta: Facebookista, Instagramista ja Snapchatista tunnuksella @framil2018 ja #framil.

Partio kuuluu kaikille

Kaikki ovat tervetulleita mukaan partioon. Partio on harrastus, joka sopii lähes kaikille. Partiossa ollaan yhdessä muiden kanssa. Lapset, nuoret ja aikuiset voivat harrastaa partiota.

Aikataulu

Framil 2018 -tapahtuma järjestetään Porissa Kirjurinluodolla 8.–10.6.2018. Voit osallistua koko viikonlopuksi, yhdeksi yöksi tai yhdeksi päiväksi. Ilmoittautumisen jälkeen sinuun otetaan yhteyttä ja sovitaan, miten saavut tapahtumaan.

Yhdessä toimiminen

Tapahtumassa osallistutaan ohjelmaan ryhmänä.  Alaikäisten osallistujien kanssa on aikuinen saattaja. Toivomme, että lapset ja nuoret tulevat tapahtumaan valmiina ryhmänä. Mukana on tuttu aikuinen. Kymmentä alaikäistä kohden pitää olla yksi aikuinen. Voit ilmoittautua myös yksin. Yksin ilmoittautuneista kootaan omat ryhmät, joilla on tapahtumassa aikuinen saattaja.

Partio on päihteetön harrastus. Myös Framil on päihteetön. Alkoholin käyttö ja tupakointi on kielletty. Tapahtuma on mahdollisimman esteetön. Saat tarvittaessa apua liikkumiseen.

Majoittuminen

Framilla nukutaan teltoissa. Telttapaikkoja löytyy 5 000 henkilölle. Et tarvitse omaa telttaa. Jos et ole vielä partiolainen, voit nukkua myös sisällä koulussa.

Tarvitset mukaan makuualustan/patjan ja makuupussin/peiton. Toivomme, että ryhmä nukkuu samassa paikassa!

Teemat ja ohjelma

Framilla teemoja eli aiheita ovat yhdenvertaisuus, rauhankasvatus ja unelmat. Ohjelmaa on maalla, vedessä ja ilmassa. Framilla ollaan ulkona.

Tapahtuman suojelija on urheilija Leo-Pekka Tähti. Hän on voittanut yli 20 mitalia pyörätuolikelauksessa. Hän puhuu sunnuntaina juhlassa.

Partiossa toimitaan viidessä eri ryhmässä: 7–9-vuotiaat sudenpennut, 10–12-vuotiaat seikkailijat, 12–15-vuotiaat tarpojat, 15–17-vuotiaat samoajat ja 18–22-vuotiaat vaeltajat. Framilla ohjelma on suunniteltu tämän mukaan. Tarjolla on varmasti sopivaa ohjelmaa jokaiselle!

Esimerkkejä ohjelmasta

 • Perjantai-iltana toimitaan omissa ryhmissä. Jokainen ryhmä valitsee tekemistä eri aiheista.
 • Lauantaina kaikilla on oma maa-, meri- ja ilma-ohjelma. Jokainen pääsee testaamaan jokaista elementtiä.
 • Lisää tietoa ohjelmasta paljastetaan kevään aikana Framil-somessa.
 • Kaikille on oma iltaohjelma lauantaina.
 • Framil huipentuu sunnuntaina juhlaan. Juhlassa esiintyy Kasmir.
 • Ohjelmassa on huomioitu erilaiset tuen tarpeet. Ohjelmaa voi muuttaa tarvittaessa. Kaikkien ei tarvitse puhua hyvin suomea.

Varusteet

Et tarvitse omaa telttaa tai muita tarvikkeita. Tarvitset vaatteet ulkona olemiseen ja tarvittaessa nukkumiseen.

Tarvittavat varusteet on listattu tarkemmin Osallistujan oppaan sivulla 11.

Hinta

Jos osallistut koko viikonlopuksi, hinta on 65 euroa. Hintaan sisältyy ohjelma, majoitus ja ruokailut. Matkat eivät sisälly hintaan. Osallistujat järjestävät itse matkat. Myös aikuiset maksavat osallistumismaksun (ei koske tulkkeja ja avustajia).

Jos osallistut lyhyemmäksi ajaksi:

Perjantai 20€
Lauantai 30€
Sunnuntai 25€
Lauantai–sunnuntai 55€

Osallistumismaksu laskutetaan toukokuussa. Maksuun voi hakea apua. Siitä kysytään ilmoittautumisessa.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen Framille on päättynyt 30.4.2018

Ilmoittautumisen voi perua 30.4.2018 saakka. Sen jälkeen rahoja ei palauteta. Voit etsiä tilalle toisen osallistujan. Ilmoita nopeasti Sari Vihermäelle (sari.vihermaki@partio.fi).

Jos sairastut, saat rahat takaisin vakuutusyhtiöstä. Lääkäri kirjoittaa todistuksen. 

Lisää tietoja

Lue lisää www.framil2018.fi-sivulla sekä Framil 2018 -some-kanavissa.