Framilla viihtyvät ei-vielä-partiolaisetkin – lauantain yleisörasteilla savusukellettiin ja hypättiin pallomereen

Tiina-Liisa osallistui Framille 3-vuotiaan tyttärensä Oonan (oik.) kanssa. Kuvaushetkellä pallomeressä leikkivät myös Framille osallistuneet Lyyli ja Valtti.

Yksi Framil 2018 -suurtapahtuman päämääristä on tarjota matalan kynnyksen tilaisuus tutustua nykypäivän partioharrastukseen.

Lauantaina Hanhipuistossa ja Arenalla järjestettiin kaikille avoimia ja maksuttomia ohjelmapisteitä. Aistiradan ja savusukelluksen lisäksi yleisörasteilla seurattiin ja kokeiltiin esimerkiksi aarteenetsintää ja alkusammutusta. Perhepartiolaisten rastilla halukkaat pääsivät sukeltamaan pallomereen ja ihmettelemään saippuakuplia.

Porilainen Tiina-Liisa vieraili Framilla pian nelivuotiaan Oona-tyttärensä kanssa.

– Huomasin tapahtuman lehteä lukiessani. En ole ikinä harrastanut partiota, mutta tämän kokemuksen perusteella harrastus vaikuttaa kivalta, Tiina-Liisa kehuu.

Kaksikko pyörähti yleisörastien lisäksi myös osallistujien leirissä.

– Liikkeellä on paljon ihmisiä. Täytyy sanoa, että yllätyin siitä, miten paljon mukana on vauvoja, hän naurahtaa.

Sunnuntaina 10.6. kaikille avoin Framil-ohjelma jatkuu Porin kauppatorilla kello 10-12. Kauppatorin Satakieli-lavalla järjestetään Rauha nyt! -paneeli, jossa ovat mukana mm. Pekka Haavisto, Helena Ranta, Riikka Marjamäki, Anne Meskanen ja Katleena Kortesuo.

Samanaikaisesti rauhanpaneelin kanssa Porin kauppatorilla järjestetään avoin Yhteistyötori, jossa Framil-tapahtuman yhteistyökumppanit sekä Porin paikalliset toimijat esittelevät toimintaansa.