Urbaani partioseikkailu odottaa – Framil-ohjelmarunko on julkaistu

Framil

Kesän parhaan viikonlopun ohjelmarunko on nyt julkaistu. Tarkat kellonajat, paikat ja muut tiedot kerrotaan osallistujan oppaassa, jonka saavat vain ilmoittautuneet. Viimeistään nyt kannattaa siis varata itselle ja kavereille paikat 5 000 osallistujan joukossa! Ilmoittautumaan pääset täältä.

Seikkailukone pyörittää Framil-osallistujia ympäri urbaania partiomeininkiä. Reitti näyttää tältä:

Perjantaina 8.6. osallistujat saapuvat Kirjurinluodolle klo 15–19 välillä erillisen infon mukaan. Heti ei tarvitse hajaantua, vaan perjantai-ilta vietetään omassa porukassa: joko oman lippukunnan tai muun sopivan ryhmän kesken. Pori täyttyy eri yhteistyökumppaneiden järjestämästä ohjelmasta, josta lippukunnat ja ryhmät valitsevat omat teemareittinsä illaksi. Teemoja ovat muun muassa ”Sirkusmaista menoa”, ”Palloilua porukassa”, ”Tutustu Poriin geokätköillen”, ”Temppujen tehtailijat” ja ”Rauhan asialla”.

Samoajien tie vie Kullaalle HuHun päätösbileisiin ja jatkojen jatkoille: metsäopistolta takaisin sivistyksen pariin heidät kuljetetaan vasta lauantaiaamuna. Kirjurinluodollakin päästään musiikki-ilottelun makuun, kun ”Allsång på Lokkilava” yhdistää ja viihdyttää lempeässä kesäillassa. Pienempien käytyä nukkumaan on täysi-ikäisille luvassa vielä partiomessu tai tunnuksetonta hiljentymistä.

Lauantaiaamuun 9.6. herätään virkeinä vehreästä kaupunkipuistomiljööstä, jossa saadaankin viettää melkein koko päivä. Kaikkien ikäkausien reitti vie päivän aikana omaan maa-, meri- ja ilmaohjelmaansa, joista kukin kestää 1,5 tuntia. Yli 12-vuotiaiden ilmaohjelma tapahtuu autenttisessa ympäristössä Porin lentokentällä. Mikä parasta, aikuisia johtajia ei ole unohdettu ja ohikulkeva yleisökin pääsee tutustumaan partioon! Perhepartiolaisille on omat ohjelmansa, ja pelkästään lauantaipäiväksi osallistuvat nauttivat kaikesta, mistä muutkin.

Tarkempia nostoja ikäkausiohjelmista on jo tehty ja tullaan entisestään tekemään Framil-somekanavissa lähiviikkoina. Myös lauantai-ilta vietetään ikäkausittain omissa iltaohjelmissa, joista jää varmasti valoisia muistoja.

Sunnuntaina 10.6. sudenpennut ja seikkailijat saavat edelleen jäädä touhuamaan Kirjurinluodolle. Muiden tie vie Porin Kauppatorilla klo 10–12 järjestettävälle toiminnalliselle yhteistyötorille. Siellä tapahtuman yhteistyökumppanit esittelevät toimintaansa ja päästään seuraamaan viikonlopun teemat yhteen vetävää rauhanpaneelia. Torilta palataan vielä Kirjurinluodolle, jonka Lokkilavalla vietetään kello 12 alkaen tapahtuman päätösjuhlaa. Sen tähtenä säteilee ja tanssittaa itseoikeutetusti Kasmir. Lounaan jälkeen onkin jo pakkauduttava busseihin ja lähdettävä kotiin, vaikkei millään malttaisi.

– Framil 2018 varaa oikeuden tässä esitetyn ohjelmarungon muutoksiin, koska parhaat muistot syntyvät yllätyksistä. –